Blog

Dragi prijatelji! Spoštovani ljubitelji dobrih potovanj, poznavalci Rusije in ruskih tradicij! Za vas smo pripravili zanimive, zabavne in koristne vsebine, slastne ruske recepte, utrinke iz sveta ruske umetnosti in kulture ter nasvete in namige za potovanja v Rusijo iz prve roke. Vabljeni k branju!

Gremo v muzej hermitage z Ruskim ekspresom. Odlicna potovanja v Rusijo Moskva in St. Peterburg.

Kultni muzeji | Ermitaž, ruski muzej in največja likovna galerija na svetu

Ruski muzej Ermitaž se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov kot največja likovna galerija na svetu. Za to, da bi ogledali vsako izmed 322 galerij, je potrebno prehoditi 20 kilometrov, če pa bi si želeli za vsako mojstrovino vzeti vsaj minuto časa, bi za ogled zbirke porabili 9 let. Vabljeni v Sankt Peterburg!

Potovanje v Rusijo z Ruskim ekspresom ogled Moskovski Kremelj in Rdeci trg ter cerkev Vasilja Blazenega

Nasveti za potovanje v Rusijo. Kaj si ogledati v Moskvi za 1 dan.

Moskva, mesto pozlačenih čebulastih kupol v sebi skriva nešteto zgodb in znamenitosti, ki privabljajo turiste iz vsega sveta. Ste v Moskvi le za kratek čas, dan ali dva? Se sprašujete, kaj si sploh lahko ogledate v ruski prestolnici v tako kratkem času? Berite naprej!

ruski ekspres rusija sankt peterburg potovanje v rusijo pocitnice v rusiji 1

Pesem za Ruski ekspres

Dragi prijatelji! Wow! Tega pa ne doživiš vsak dan. V čast potovanja v Rusijo je nastala ta srčna pesem, ki jo danes z veseljem objavljam. Preplavlja me velika hvaležnost, da smo skupaj postali del lepe popotniške zgodbe. Hvala, draga gospa Zdenka, da ste potovali z nami in za vaš poklon ekipi Ruskega ekspresa!