Kdo je Ruski ekspres

Spoštovani poznavalci Rusije, ruskega jezika in kulture! Dobrodošli v Ruskem ekspresu!

Lep slovenski pregovor pravi: “Ljubo doma, kdor ga ima”.

Neštetokrat mi odzvanja v glavi. Predvsem zato, ker se zavedam, kako zelo srečna sem lahko, ker lahko “dom” rečem dvema deželama. Sloveniji, kjer sedaj živim, in Rusiji, od koder prihajam. Z veliko ljubezni in malo podjetniške žilice pa sem oba doma zelo tesno povezala.
Selitev v Slovenijo pa je pomenila tudi resen razmislek o tem, kaj bom poleg posvečanja družini, ki sem si jo tu ustvarila, počela v svoji drugi domovini. In tako sem se podala na samostojno podjetniško pot.

Tako sem pred 20 leti ustanovila podjetje Ruski ekspres in jezikovno šolo za ruski jezik, malo kasneje začela uvažati tudi gradivo za učenje ruščine. Podjetje, ki je s pridnim delom in veliko odrekanj, ampak s polno mero pozitivne energije in osebnim »srčnim« pristopom danes zelo uspešno.

Pred 9 leti pa sem dejavnosti podjetja še nadgradila z organizacijo avtorskih potovanj in strokovnih ekskurzij v Rusijo.

Nato se mi je na moje veliko veselje pridružila hči Kristina, ki je energično zavihala rokave in se vključila v priprave letošnjih rusko obarvanih novosti, ki bodo prav kmalu zagledale luč sveta v programih potovanj. No, sedaj pa imamo pravo družinsko podjetje!

Vsa rusko obarvana potovanja so plod lastnega dela naše uigrane družinske ekipe in skrbnih načrtovanj, na kar sem zelo ponosna, in kar boste občutili tudi vi!

Vsako potovanje v Rusijo najprej raziščemo in preverimo na »lastni koži« in šele nato tja popeljemo vas, naše sopotnike. Saj le tako lahko zagotovimo vsebinsko bogate in udobne programe, edinstvena doživetja, avtentične okuse in pravo vzdušje na naših ruskih dogodivščinah.

Sem Rusinja, doma v Sloveniji. Mojo domovino se trudim predstaviti skozi oči domačinke, ki Rusijo ljubi in si nadvse želi, da bi ljubezen do te barvite in razigrane, okusne, pristne in raznolike dežele začutil tudi vi, moji sopotniki.

Ukvarjam se s stvarmi, v katerih resnično uživam. Ki so mi blizu, ki jih obvladam in jih imam rada. Posla ne jemljem kot obvezo, le širim iskreno ljubezen do mojega maternega jezika ruščine in moje domovine Rusije.

Vabim vas, da se nam v Ruskemu ekspresu pridružite na tečajih ruščine, kjer se bo začelo vaše razburljivo potovanje v svet znanja ruskega jezika ter nadvse zanimivih in polnih prijetnih doživetij potovanjih v Rusijo!

Se že veselim srečanja z vami!

Olga Kupljenik, 
direktorica Ruskega ekspresa

Pripravite kovcke. Gremo v Rusijo z Ruskim ekspresom.

Bi nas želeli kaj vprašati?