Slon. Aleksander Kuprin. Rusko berilo za odrasle in otroke!

14,00 

ikona a2

Predstavljamo vam skriti zaklad ruske literature, simpatične in optimizma polne zgodbe ruskega pisatelja Aleksandra Ivanoviča Kuprina.

Knjiga Slon je namenjena bralcem-začetnikom, ki ruščino obvladate na nivoju A2.

Bi radi obogatili svoje znanje ruskega jezika in se ob tem zabavali? Potem je čas za Aleksandra Kuprina!

Mala deklica po imenu Nadja zboli in zdravnik ji pove, da boleha za “ravnodušnostjo do življenja”. Edino zdravilo, ki ji lahko pri tem pomaga, je, da naredi vse, česar si zaželi. Le v tem primeru bo deklica dobro razpoložena, srečna in zdrava. A Nadja si ne želi ničesar in njeno počutje je vse slabše…

Končno pa se v njej prebudi želja: zaželi si, da bi ji kupili slona. Očka ji že čez pol ure pripelje prelepo in drago igračo, sivega slona. Ta slon zna mahati z repom in stresati z glavo, a Nadja hoče pravega, živega slona in ne takšnega, mrtvega.

Očka se zatorej odpravi v živalski vrt in poprosi tamkajšnjega lastnika, naj mu za nekaj časa posodi slona po imenu Tomi. Gospodar ga sprva ne razume, a očka mu pojasni, da je njegova hči bolna in si močno želi živega, pravega slona.

Lastnik živalskega vrta le popusti, a pod pogojem, da gre slon k deklici ponoči, ko na ulici ni veliko ljudi. Tudi sam preveri, ali ima Nadja dovolj veliko sobo in dovolj široka vrata, da bi slon sploh lahko vstopil v prostore. In res, ponoči pride slon k deklici na obisk.

Ko Nadja zjutraj zagleda slona, je vsa vesela, svojega novega prijatelja se prav nič ne boji. Nasprotno: skupaj s Tomijem pijeta čaj, deklica mu razkaže svoje punčke in knjižico s slikami. Potem skupaj pojesta kosilo in tudi zvečer Nadja ne želi zapustiti slona- zaspi kar poleg njega. Ponoči sanja o tem, da sta se s slonom poročila in imela veliko otrok, malih veselih slončkov. Slona ponoči odpeljejo nazaj v živalski vrt, Nadja pa se zjutraj zbudi vesela in zdrava.

Zagotovite si sproščujoče in poučne urice v družbi dobre knjige. Naročite si svoj izvod Kuprinovih zgodb še danes!

Mehka vezava, 32 strani.

14,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email