Zgodbe o ljubezni. Anton Pavlovič Čehov.

14,00 

ikona b1

Zgodbe o ljubezni. Anton Pavlovič Čehov.

Naj vam predstavimo Zgodbe o ljubezni enega največjih mojstrov ruske literature, s katerimi se boste potopili v svet ruskega jezika na zabaven in sproščujoč način. Le kdo nam lahko pri tem bolj pomaga kot veliki Anton Pavlovič Čehov?

Knjiga je vključena v serijo “Branje v učilnici”. V to serijo spadajo dela ruskih klasikov, pa tudi dela znanih ruskih sodobnih pisateljev. Besedila literarnih del so prilagojena glede na stopnje učenja ruščine (A1, A2, B1, B2, C1).

V knjigi so predstavljene “Zgodbe o ljubezni” znamenitega ruskega pisatelja Antona Pavloviča Čehova.

To so zgodbe o najvišjem čustvu, ljubezni in prijateljstvu. O tem, kako lahko onesrečimo ali užalimo človeka in kako mu moramo v težkih trenutkih pomagati. Branje knjige je smešno in žalostno obenem. A vendar so to odlične zgodbe o življenju.

Besedilo pripovedi je prilagojeno vam, ki obvladate ruščino na stopnji B1. Poleg besedila boste našli tudi naloge, s katerimi lahko preverite svoje bralno razumevanje ruščine in s pomočjo katerih boste razvijali govor.

Nenazadnje pa ta odlična knjiga vsebuje tudi najzanimivejša dejstva iz življenja A. P. Čehova in kratke obnove povesti.
NabRUSimo jezike z velikanom ruske književnosti!
Naročite si svoj izvod “Zgodb o ljubezni” Čehova še danes!

Mehka vezava, 64 strani.

Ena od teh zgodb je “Zinočka”. Preberite v kratki obnovi, o čem je…
Družba lovcev je prenočevala v kmečki izbi. Pogovarjali so se o psih, o ženskah, o prvi ljubezni. Eden od lovcev je začel pripovedovati zgodbo o tem, kako ga je zasovražilo neko dekle…

Junaku je bilo tedaj osem let in imel je svojo guvernanto po imenu Zinočka, s katero se je učil v poletnem času. Pripetilo se je, da je Zinočka med neko učno uro zbežala na vrt, radovedni deček pa je stekel za njo. Videl je, kako se guvernanta poljublja z njegovim starejšim bratom. Ta skrivnost dečku ni dala miru in Zinočki je dejal, da bo vse povedal mami. S tem jo je zelo prestrašil, starejšega brata pa zelo razjezil.

Zaradi vsega skupaj je guvernanta svojega učenca zasovražila in svojega sovraštva pred njim ni skrivala. In neumni fant je tedaj vse povedal svoji mami. Zinočka je nato odšla in kmalu postala bratova žena.
Vsi trije so se srečali čez mnogo let. Mali deček je odrasel in že postal vojaški junker, Zinaida Nikolajevna (Zinočka) pa ni mogla pozabiti stare zamere. Sovraštva se, podobno kot ljubezni, najbrž ne sme pozabiti.

Knjiga je odličen pripomoček za vse vas, ki se učite rusko in vas hkrati zanima tudi ruska literatura.
Knjiga bo koristila vsem, ki bi si želeli izboljšati svoje znanje ruščine.

NabRUSimo jezike z velikanom ruske književnosti!
Naročite si svoj izvod “Zgodb o ljubezni” Čehova še danes!

14,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email