Soči. Kavkaz +DVD. Zbirka za učenje ruščine "Potujemo po Rusiji"

20,00 

ikona b1

Priročnik »Soči. Kavkaz« predstavlja zgodovino, zemljepisni položaj in edinstveno podnebje znamenitega ruskega letovišča, bodočega gostitelja zimskih olimpijskih iger 2014.

Z besedili za branje so povezane Puškinove pesmi, posvečene Kavkazu, skrajšana in prirejena pravljica Lermontova Ašik-Kerib in učno besedilo Zgodovina olimpijskih iger.
Priročnku je priložen DVD s 22-minutnim filmom.

Serija priročnikov za učenje ruščine in spoznavanje ruske kulture in zgodovine »Potujemo po Rusiji«

Serija raznovrstnih učnih priročnikov »Potujemo po Rusiji« zajema 7 knjižic z nalogami in besedili ter DVD-zgoščenke s skupno več kot 6 ur trajajočimi filmi.
Besedila v knjižicah se navezujejo na zgodovino, kulturo in načine življenja v starih ruskih mestih, kot so Moskva, Pskov, Novgorod, Smolensk, Kaluga, Suzdal, Rostov in Vladimir, ki so odigrala pomembno vlogo pri vzpostavitvi in krepitvi ruske državnosti.

Knjižici »Sankt Peterburg« in »Moskva − prestolnica Rusije« predstavita zgodovino in svojstveni arhitekturni podobi dveh ruskih prestolnic. Vsa besedila v priročniku temeljijo na besedišču, ki zajema družbeni način življenja in sociološko-kulturološko leksiko, in ustrezajo prvi certifikatni ravni (B1).

Besedila knjižic in filmi so po vsebini povezani: pri reševanju nalog si moramo pomagati s filmi. Ta način učencem ruščine omogoča, da ti bralne, slušne in govorne spretnosti pridobivajo hkrati. Serija priročnikov je v prvi vrsti namenjena študentom, ki se učijo rusko, koristila pa bo tudi učencem srednjih šol in vsem, ki jih zanimata ruska zgodovina in kultura.

Nesporna vrednost predstavljene serije je gotovo svojstveno filmsko gradivo. Zahvaljujoč filmom, učenci ruščine ne spoznavajo le pomembnih dogodkov iz ruske zgodovine, ampak tudi rusko filmsko klasiko.
 

20,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email