Sankt Peterburg, Rusija. Knjiga za branje v ruščini + CD

20,00 

ikona b1

Serija priročnikov za spoznavanje ruske kulture in učenje ruščine »Potujemo po Rusiji«

Učno gradivo, ki zajema zemljepisne značilnosti in kulturo edinstvenega ruskega mesta Sankt Peterburg, pripoveduje o zgodovini čudovitega ruskega mesta in njegovih znamenitih muzejih: Ermitažu, Ruskem muzeju, Kunstkameri, Petergofu, Carskem selu. Kot besedilo, primerno za branje, predlagamo prirejeno različico Gogoljeve povesti »Nevski prospekt«.

Serija priročnikov za učenje ruščine in spoznavanje ruske kulture in zgodovine »Potujemo po Rusiji« zajema 7 knjižic z nalogami in besedili ter DVD-zgoščenke s skupno več kot 6 ur trajajočimi filmi.

Besedila v knjižicah se navezujejo na rusko zgodovino, kulturo in načine življenja v starih ruskih mestih, kot so Moskva, Pskov, Novgorod, Smolensk, Kaluga, Suzdal, Rostov in Vladimir, ki so odigrala pomembno vlogo pri vzpostavitvi in krepitvi ruske državnosti.

Knjižici »Sankt Peterburg« in »Moskva − prestolnica Rusije« predstavita zgodovino in svojstveni arhitekturni podobi dveh ruskih prestolnic.

Vsa besedila v priročniku temeljijo na besedišču, ki zajema družbeni način življenja v Rusiji.

Besedila knjižic zbirke »Potujemo po Rusiji« in filmi so po vsebini povezani: pri reševanju nalog si moramo pomagati s filmi. Ta način vsem vam, ki se učijte ruščine omogoča, da bralne, slušne in govorne spretnosti pridobivate hkrati.

Serija priročnikov za učenje ruskega jezika in spoznavanje ruskih navad »Potujemo po Rusiji« je v prvi vrsti namenjena osebam, ki se učijo rusko, koristila pa bo tudi učencem srednjih šol in gimnazij, ki jih zanimata ruska zgodovina in kultura.

Nesporna vrednost predstavljene serije priročnikov za učenje ruskega jezika »Potujemo po Rusiji« je gotovo svojstveno filmsko gradivo. Zahvaljujoč filmom, vsi tisti, ki se učijo rusko, ne spoznavajo le pomembnih dogodkov iz ruske zgodovine, ampak tudi rusko filmsko klasiko.

20,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email