Muzeji Moskve. Knjiga in CD

20,00 

ikona b1

V knjižicah, posvečenih Moskvi in moskovskih muzejem, je govor o zgodovini stare ruske prestolnice, o moskovskem Kremlju, predelu Kitaj-gorod, Rdečem trgu, Pokrovski stolni cerkvi, katedrali Kristusa Odrešenika, zgodovinskem muzeju Aleksandra Puškina, o najstarejših moskovskih ulicah: Arbatu, Tverskaja in številnih drugih.

V sklop besedil za bralne vaje so poleg prirejene Karamzinove povesti Uboga Liza vključeni tudi življenjepisi ruskih kulturnikov, kot so Marina Cvetajeva, A. F. Losev in G. K. Žukov.

Serija priročnikov za učenje ruščine in spoznavanje ruske kulture in zgodovine »Potujemo po Rusiji« zajema 7 knjižic z nalogami in besedili ter DVD-zgoščenke s skupno več kot 6 ur trajajočimi filmi.

Besedila v knjižicah se navezujejo na rusko zgodovino, kulturo in načine življenja v starih ruskih mestih, kot so Moskva, Pskov, Novgorod, Smolensk, Kaluga, Suzdal, Rostov in Vladimir, ki so odigrala pomembno vlogo pri vzpostavitvi in krepitvi ruske državnosti.

Knjižici »Sankt Peterburg« in »Moskva − prestolnica Rusije« predstavita zgodovino in svojstveni arhitekturni podobi dveh ruskih prestolnic.

Vsa besedila v priročniku temeljijo na besedišču, ki zajema družbeni način življenja v Rusiji.

Besedila knjižic zbirke »Potujemo po Rusiji« in filmi so po vsebini povezani: pri reševanju nalog si moramo pomagati s filmi. Ta način vsem vam, ki se učijte ruščine omogoča, da bralne, slušne in govorne spretnosti pridobivate hkrati.

Serija priročnikov za učenje ruskega jezika in spoznavanje ruskih navad »Potujemo po Rusiji« je v prvi vrsti namenjena osebam, ki se učijo rusko, koristila pa bo tudi učencem slovenskih srednjih šol in gimnazij, ki jih zanimata ruska zgodovina in kultura.

Nesporna vrednost predstavljene serije priročnikov za učenje ruskega jezika »Potujemo po Rusiji« je gotovo svojstveno filmsko gradivo. Zahvaljujoč filmom, vsi tisti, ki se učijo rusko, ne spoznavajo le pomembnih dogodkov iz ruske zgodovine, ampak tudi rusko filmsko klasiko.

20,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email