Nikolaj Gogolj. Portret. Knjiga za branje v ruščini.

14,00 

ikona b2

Zagotovo vsak izmed nas pozna velikega ruskega klasika Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, pisatelja, ki je zelo priljubljen med bralci po vsem svetu in je zaradi svojih tem aktualen še danes.

Gogoljeva dela, prilagojena za vse, ki se učite ruščine, so končno prispela tudi v našo rusko knjigarno! Čas je za spoznavanje Gogolja in učenje ruščine-le kaj je lahko lepšega?

Fantastično povest »Portret«, ki govori o usodi umetnika in boju med dobrim in zlom v človekovi duši, je Gogolj napisal leta 1842.

Delo govori o tem, da v vsakem človeku obstajata dve strani: svetla in temna. Mistični portret, ki ga prejme mladi nadarjeni umetnik, na skrivnosten način v njegovi duši spodbudi temačno stran in ga pripelje do izgube talenta, prinese mu slavo in bogastvo, a uniči njegovo dušo in ga privede do brezumja.

V povesti se tesno prepletata mistika in resničnost, z delom pa nam veliki Nikolaj Gogolj sporoča, da je pravi cilj umetnosti prebujanje pozitivnih čustev. Gre torej za večne duhovne vrednote, zaradi katerih je ta povest tako aktualna še v današnjih dneh.

Mehka vezava, 56 strani.

 

14,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email