Mit o idealnem moškem. Kriminalni roman.

19,00 

ikona b1

Mit o idealnem moškem. Kriminalni roman.
Knjižna uspešnica!

Ste eden od tistih, ki si preživljanja svojega prostega časa ne predstavljate brez branja kriminalk? Potem nam dovolite, da vam predstavimo odlično kriminalko ruske Agathe Christie 🙂

Priznana ruska pisateljica Tatjana Ustinova tako med bralci kot med kritiki velja za rusko Agatho Christie in za eno najboljših avtoric ženskih kriminalk.

Ruska pisateljica se je rodila v okolici Moskve, v hiši, ki jo je po koncu 2. svetovne vojne kupila njena babica. Po končani šoli je Tatjana začela obiskovati eno najprestižnejših visokih šol v Rusiji, Moskovski inštitut za fiziko in tehniko, natančneje Fakulteto za aerodinamiko visokih hitrosti.

Kot je povedala pisateljica, se je na omenjeni inštitut vpisala na željo babice in svojih staršev: babica je bila prepričana, da tam študirajo najboljši predstavniki znanstveno-tehnične inteligence, starši pa so na tem področju delali v enem od znanstvenih inštitutov. Ustinova je še danes prepričana, da je bila zagotovo najslabša med tamkajšnjimi študentkami, zanimivo pa je, da se je poročila z enim najboljšim diplomantom te šole.

Leta 1991, ko se je v družini Ustinovih rodil prvi sin, so bile razmere v Rusiji precej težke…Ustinova se je odločila, da si najde službo, za njenega sina pa bo skrbela njena mati. Mlada babica ni imela nič proti, saj je tudi ona v tem času ostala brez službe-inštitut, v katerem je delala, so namreč zaprli.

Tako je leta 1991 začela delati kot tajnica generalnega direktorja Ruske državne službe za radio in televizijo. Pisateljičina družina se z izbiro njene nove službe ni najbolj strinjala, saj so bili prepričani, da si človek z visoko izobrazbo zasluži pomembnejše delo, kot je kuhanje kave in odgovarjanje na telefonske klice. Danes se Ustinova tega obdobja in svojega načelnika, ki jo je naučil pravega dela, spominja z nasmehom na obrazu.

Ustinova pravi, da ji je delo na različnih področjih kot pisateljici dalo ogromno materiala: “Ničesar si ne izmišljam, razen poteka zgodbe in srečnega konca…Vse ostalo so resnični značaji in resnične zgodbe iz življenja običajnih Rusov .” O sebi še pove, da se boji višine in da piše non-stop: od 9.-ih zjutraj do 9. ure zvečer s krajšim odmorom za kosilo.
Ustinova je do sedaj napisala okoli 40 del, več kot 20 le-teh je bilo ekraniziranih. Njene knjige izhajajo pod oznako “Prva med najboljšimi”.

V vsakdanjem življenju se Ustinova trudi biti dobra žena in dobra mati, še naprej živi v babičini hiši. Rada nosi stare kavbojke in dolge velike puloverje, rada šiva in veže, rada peče ruske piroške in vlaga kumarice, pripravlja gos z jabolki in ne mara svetovljanskega življenja…

“Mit o idealnem moškem” (Миф об идеальном мужчине) je ena njenih najuspešnejših kriminalk. V središču je usoda osamljene, revne in skromne lekarnarice Klavdije Kovaljove, ki je odraščala v sirotišnici. Nekdo jo začne zasledovati z namenom, da jo ubije. Bralec mora ne le ugotoviti, kdo je to, ampak tudi odkriti povezave tega dekleta s talentiranim zdravnikom in uspešnim poslovnežem, ki ga najdejo umorjenega na dvorišču svoje hiše. In kot ponavadi, na knjižnih straneh Ustinove najdemo tudi ljubezensko zgodbo.

Vas je zamikalo, da bi si kriminalko ruske mojstrice Ustinove prebrali tudi sami? Toplo priporočamo: s knjigo boste ne le uživali v vlogi detektiva, ampak boste z branjem v ruščini obogatili tudi svoje znanje tega svetovnega jezika!

 

19,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email