Fjodor Dostojevski. Bele noči. Knjiga za branje in učenje ruščine.

14,00 

ikona b1

 

Na knjižne police naše ruske spletne knjigarne je prispelo delo velikega ruskega pisatelja 19. stoletja Fjodorja M. Dostojevskega Bele noči. Izdaja je skrajšana in prilagojena za vas, bralce, ki se ruskega jezika učite na stopnjo B2.

Letos mineva 200 let od rojstva enega največjih pisateljev vseh časov Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega.

Osvežimo si spomin s kratko obnovo njegove povesti Bele noči, ki spada med zgodnja literarna dela slovitega Dostojevskega. “Sentimentalni roman“, kot ga je označil sam avtor povesti. To je zgodba o neuslišani ljubezni velikega sanjača, osamljenega mladeniča, ki je spoznal skromno punco in se vanjo zaljubil. Sanja o sreči, ki se mu zdi tako blizu. Nato se zgodi nekaj nepričakovanega…

V knjigi Bele noči so predstavljena najbolj zanimiva dejstva iz življenja Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega in kratka obnova romana. Na koncu dela so podani komentarji, prav tako pa tudi vprašanja in testne naloge za preverjanje prebranega, za razvoj govora in naloge za utrjevanje znanja ruščine, zanimivih za to stopnjo znanja. 

Izdaja je namenjena vam, ki se učite ruščino in vas zanima ruska klasična literatura.

Povest Bele noči Fjodorja Dostojevskega bo zanimiva vsem, ki se želijo seznaniti z enim najbolj znanih romanov ruskega pisatelja Fjodorja Dostojevskega in ga želijo prebrati v prilagojenem sodobnem ruskem jeziku.

Prijetno branje vam želi ekipa Ruskega ekspresa!

Mehka vezava, 64 strani.

14,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email