Fjodor Dostojevski. Zločin in kazen. Knjiga za branje in učenje ruščine.

14,00 

ikona b1

Fjodor Dostojevski. Roman Zločin in kazen. Knjiga za branje in učenje ruščine.

Na knjižne police naše ruske spletne knjigarne je prispelo najbolj znano delo velikega ruskega pisatelja 19. stoletja Fjodorja M. Dostojevskega Zločin in kazen. Izdaja je skrajšana in prilagojena za vas, bralce, ki se ruskega jezika učite na stopnjo B2.

Osvežimo si spomin s kratko obnovo slovitega romana Fjodorja M. Dostojevskega Zločin in kazen, ki smo ga nemara vsi prebirali še v šolskih klopeh in si ob branju zastavljali pomembna in zanimiva bivanjska vprašanja.

Zgodba romana Zločin in kazen se odvija poleti v Peterburgu. Glavni junak Raskolnikov, nekdanji peterburški študent, je prepričan, da ima moralno pravico zagrešiti zločin. Umor zanj predstavlja nekakšen preizkus, da je on sam izredna osebnost. Ubije starko-oderuhinjo, vendar se potem tega bridko kesa. Raskolnikov dojame, da umor ne naredi človeka “izbranca”. Ko je ubil starko, je “ubil tudi sebe”. Preda se policiji in svojo kazen odsluži na prisilnem delu v Sibiriji.

V knjigi  Zločin in kazen so predstavljena najbolj zanimiva dejstva iz življenja F. M. Dostojevskega in kratka obnova romana. Na koncu dela so podani komentarji, prav tako pa tudi vprašanja in testne naloge za preverjanje prebranega, za razvoj govora in naloge za utrjevanje znanja ruščine, zanimivih za to stopnjo znanja. 

Izdaja je namenjena vam, ki se učite ruščino in vas zanima tudi ruska književnost.

Roman Zločin in kazen bo zanimiva vsem, ki se želijo seznaniti z enim najbolj znanih romanov ruskega pisatelja Fjodora Dostojevskega in ga želijo prebrati v prilagojenem sodobnem ruskem jeziku.

Prijetno branje vam želi ekipa Ruskega ekspresa!

Mehka vezava, 88 strani.

14,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email