Ana Karenina. Lev Tolstoj. Knjiga za branje v ruščini.

14,00 

ikona b1

Na knjižne police naše ruske spletne knjigarne je prispela ena najbolj čudovitih ljubezenskih zgodb vseh časov, Ana Karenina! Roman, ki je nastal izpod peresa svetovno znanega ruskega pisatelja, Leva Nikolajeviča Tolstoja, nas popelje v rusko družbo 19. stoletja in nam razkrije vso romantiko in tragiko nesrečne ljubezni in ujetosti v ljubezenski trikotnik. 

Lev Nikolajevič Tolstoj je »Ano Karenino« poimenoval »roman iz sodobnega življenja«. Delo je ustvarjal štiri leta, v letih od 1873 do 1877. V romanu Ana Karenina se srečamo s klasičnim ljubezenskim trikotnikom. Vanj so ujeti Aleksej Aleksandrovič Karenin, pripadnik visoke družbe Peterburga, visoki uradnik, ki zaseda eno najpomembnejših mest na ministrstvu, njegova žena Ana Arkadjevna, prelepa mlada dama in neporočeni grof, vojak Aleksej Kirilovič Vronski.

Kasneje se Karenina in Vronski srečata na eni od plesnih zabav. Vronski nagovori Ano, v vsakem njunem pogledu je čutiti medsebojno simpatijo in kmalu se med njima razvijejo globoka čustva. Ana Karenina se vrne domov, v Peterburg. Vronski ji sledi.

Vabljeni k branju, da izveste, kako se bo razpletla ta ljubezenska zgodba.

Mehka vezava, 65 strani.

 

14,00 

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email