Ruska babuška matrjoška Cvetoča sliva, 7 lutk

39,90 

Zaloga: 7 na zalogi

Ruska babuška matrjoška Cvetoča sliva

Ročno poslikane ruske babuške, 7 lutk ena v drugi.
Največja babuška meri v višino 16 cm.

Poglejte na te lepe barve, sijoče oči in nasmejan obraz ruske matrjoške!
Prava ruska lepotica! 

Originalna ruska matrjoška babuška vrhunske kakovosti.

Kakovost ruskih babušk je zagotovljena s certifikati, saj so narejene v priznani ruski tovarni mesta Semjonov, ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo izdelave ruskih babušk.

Babuške so ročno pobarvane, zato lahko pride do določenih odstopanj v barvi ali vzorcu med posameznimi izdelki.

 

Lesena figurica matrjoška je ruska igrača in spominek. Izvorno gre za votli kipec deklice, ki se odpre, v njem je bila manjša votla deklica in notri še manjša. Praviloma mora biti v garnituri figuric najmanj pet, lahko pa jih je tudi 50.

V novejšem času figurice nimajo samo ženske podobe, ampak tudi druge like. Kot politični spominek je zaželena matrjoška v podobi Lenina, ki skriva oziroma rojeva vse kasnejše sovjetske voditelje, najmanjši pa je Putin.

Ruska babuška matrjoška Cvetoča sliva

Matrioško predstavljajo votle lesene figure, ki se razdelijo na pol. To razkrije manjšo figuro, v kateri je ponovno še manjša. Postopek se konča z najmanjšo matrioško, ki se je ne da deliti. Tradicionalno je število ugnezdenih punčk najmanj pet, vendar je lahko število še večje, tudi do nekaj deset. Moderne punčke so velikokrat sestavljene iz lihega števila punčk, kar pa ni strogo pravilo. Originalni set punčk Zvijozdočkina je bil za primer sestavljen iz sodega števila punčk. Oblika je valjasta z zaokroženim vrhom za glavo, ravnim delom na dnu in z malo ali nobenim štrlečim elementom. Punčke nimajo rok (razen tistih ki so naslikane). Tradicionalno je prvi del matrioške ženska, oblečena v sarafan. Figure znotraj te so lahko obeh spolov, najmanjša, najgloblja punčka pa je po navadi otrok, narejen iz enega kosa lesa (ki se ne deli oz. odpira). Umetnost je barvanje vsake posamezne punčke, kar zna biti zelo zahtevno.

Naj vam prinesejo veliko sreče in ljubezni!

39,90 

Zaloga: 7 na zalogi

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email