Cenik in urnik tečajev ruščine

Z znanjem ruščine lahko prepotujemo skoraj pol sveta. Zakorakajte v dan z znanjem ruščine še danes! Zaupajte jezikovni šoli, ki je specializirana za poučevanje ruskega jezika. Ker je situacija pri nas takšna kot je, bodo jezikovni tečaji Ruskega ekspresa letos potekali prilagojeno situaciji.

Trenutno pa pouka na klasičen način ne moremo izvajati, zato bomo tečaje ruščine izvajali na daljavo preko spletne aplikacije ZOOM (ali Skype). Vsa navodila glede namestitve brezplačne aplikacije, povezavo na pouk ruščine in vsa tehnična navodila dobite po prijavi na tečaj.

ST.
TEČAJ
ŠT. UR
DAN
PRIČETEK
URE
CENA z DDV
STATUS
PRIJAVA
STOPNJA
ikona a1
ŠT. UR
40
DAN
Po-Sr, 2 x 2 uri
PRIČETEK
2. marca 2022
URE
17:30-19:00
CENA z DDV

390,00 

STATUS
Zbiramo prijave!
STOPNJA
ikona a1
ŠT. UR
40
DAN
Po-Sr, 2 x 2 uri
PRIČETEK
2. marca 2022
URE
17:30-19:00
CENA z DDV

390,00 

STATUS
Zbiramo prijave!
STOPNJA
ikona a2
ŠT. UR
40
DAN
Po-Sr, 2 x 2 uri
PRIČETEK
2. marca 2022
URE
17:30-19:00
CENA z DDV

390,00 

STATUS
Zbiramo prijave!
STOPNJA
ikona a2
ŠT. UR
40
DAN
To-Če, 2 x 2 uri
PRIČETEK
1. marca 2022
URE
19:00-20:30
CENA z DDV

390,00 

STATUS
Zbiramo prijave!
STOPNJA
ikona b1
ŠT. UR
40
DAN
Po-Sr, 2 x 2 uri
PRIČETEK
2. marca 2022
URE
17:00-18:30
CENA z DDV

410,00 

STATUS
Zbiramo prijave!
STOPNJA
ikona a1
ŠT. UR
10
DAN
po dogovoru
PRIČETEK
po dogovoru
URE
po dogovoru
CENA z DDV

408,70 

STATUS

Bi nas želeli kaj vprašati?

V jezikovnem centru Ruski ekspres izvajamo tečaje ruščine v skladu z evropskimi standardi. 

Kaj to pomeni? Pomeni, da nivoji /ravni naših tečajev ruskega jezika primerljive z evropskimi, ki jih je Svet Evrope označuje na sledeči način: A1, A2, B1, B2, C1 in C2. In kaj pomenijo te ravni, kakšni učni cilj zastavljajo? Preberite spodnje vrstice, kjer boste našli odgovore, kaj lahko pričakujete, kaj naj bi znali in obvladali v ruskem jeziku na določeni stopnji. 

Kaj vse boste znali po končanem tečaju na določeni stopnji?

Pri počasnem in razločnem govoru razumem posamezne pogosto rabljene besede in najosnovnejše besedne zveze, ki se nanašajo name, mojo družino in neposredno življenjsko okolje. Znam se preprosto pogovarjati, če je sogovornik pripravljen svoje izjave ponoviti počasneje. Znam postavljati in odgovarjati na preprosta vprašanja. Znam s preprostimi besedami opisati kje živim in ljudi, ki jih poznam Pisati znam kratka, preprosta sporočila na razglednice, izpolnjevati znam obrazce, ki zahtevajo osebne podatke, npr. vnesti ime in naslov na hotelski obrazec. 

Razumem besedne zveze in pogosto besedišče, ki se nanaša na osnovne osebne in družinske podatke, nakupovanje, zaposlitev. Lahko preberem kratka, vsakdanja besedila, kot so reklame, prospekti, jedilniki. Razumem kratka in preprosta osebna pisma. Znajdem se v krajših družabnih srečanjih, čeprav po navadi ne razumem dovolj, da bi se lahko samostojno pogovarjal. Uporabiti znam vrsto stavkov , s katerimi na preprost način opišem svojo družino in druge ljudi, predstavim svojo zaposlitev. Sestavljati znam kratka, preprosta sporočila. Pisati znam zelo preprosta osebna pisma.

Razumem besedila, katerih jezik je pretežno vsakdanji ali povezan z mojim delom. Razumem opise dogodkov, občutij in želja, pa tudi osebna pisma. Če je govor razmeroma počasen in razločen, razumem tudi glavne misli mnogih radijskih in televizijskih oddaj, ki se ukvarjajo s temami, ki me zanimajo. Sposoben sem se tudi nepripravljen vključiti v pogovor v zvezi z splošnimi temami, temami, ki me osebno zanimajo, ali takimi, ki se tičejo vsakdanjega življenja. Pisati znam preprosta, a povezana besedila v zvezi s splošnimi temami ali temami s področja osebnega zanimanja.

Znam tvoriti preproste povedi, s katerimi lahko opišem svoje izkušnje in dogodke, sanje, želje in ambicije. Na kratko znam razložiti svoje poglede in načrte. Sposoben sem pripovedovati zgodbo ali obnoviti vsebino knjige oziroma filma in opisati svoje odzive. Pisati znam preprosta, a povezana besedila v zvezi s splošnimi temami ali temami s področja osebnega zanimanja ter  osebna pisma, v katerih moram opisati izkušnje in vtise.

Razumem specializirane članke in daljša tehnična navodila, četudi se ne nanašajo na moje področje. Brez posebnega napora razumem televizijske oddaje in filme. Sposoben sem se tekoče in naravno izražati, ne da bi pri tem preveč očitno iskal primerne izraze. Jezik znam uporabljati tako v družabne kot tudi v profesionalne namene.  V pismih ali poročilih znam natančno razložiti zapleteno problematiko, pri kateri mora biti jasno razvidno, katera dejstva se mi zdijo najpomembnejša. 

Tvoriti znam jasna, tekoča, slogovno primerna besedila. Z lahkoto berem praktično vse vrste zapisanih besedil, npr. priročnike, strokovne članke in literarna dela. Nimam težav pri razumevanju kakršnegakoli jezika, govorjenega v živo ali posredovanega preko medijev, četudi je tempo govorjenja hiter. Znam pisati zahtevna pisma, poročila in članke. 

Ugodnosti ob vpisu v tečaj ruščine

Vabimo vas k vpisu v tečaje ruskega jezika v jezikovno šolo Ruski ekspres! Nudimo vam posebne pogoje in ugodnosti, ki vam pripadajo ob vpisu v tečaj ruščine:

3% popust:
-za plačilo v enkratnem znesku pred začetkom tečaja ruščine 

5% popust:
-za 2. ožjega družinskega člana (iz skupnega gospodinjstva), ki se vpiše hkrati z vami pred pričetkom tečaja

10% popust: 
dijaki, redni študenti, brezposelni in upokojenci (z dokazili: dijaška izkaznica, potrdilo o vpisu) 

Največji možni popust za fizične osebe: 

5% za skupinski tečaj ruščine 
10% dijaki, redni študenti, brezposelni in upokojenci 

Majhna spodbuda in dodatna motivacija za učenje ruščine:

 • možnost plačila na 3 obroke 

 • 20% popust za naše tečajnike pri nakupu knjig spletni trgovini Ruskega ekspresa 

 • pripada vam brezpogojna 100% GARANCIJA na uspeh

Da, pravilno ste prebrali! Se vedno trudimo, da bi izobraževanje v jezikovni šoli Ruski ekspres potekalo učinkovito in zanimivo, v prijetnem vzdušju, z veliko pogovorov v ruščini na različne zanimive in takoj uporabne teme.

Se vam vedno prilagajmo, skrbno in z veseljem spremljamo vaš napredek. Prepričani smo, da boste z našimi tečaji ruskega jezika zadovoljni in zato vam brez pomislekov dajemo brezpogojno 100% GARANCIJO na USPEH. 

Če pri najmanj 80% prisotnosti na tečaju z rezultatom jezikovnega tečaja ne boste zadovoljni (slaba ocena na zaključnem testu), vam omogočimo brezplačni ponovni obisk ruskega tečaja (na isti stopnji) v naslednjem semestru. 

Garancija velja le za tečaje ruščine, ki jih izvajamo v prostorih naše jezikovne šole, in ne velja za skupinsko učenje na daljavo.

 • pouk ruščine poteka v manjših skupinah 

 • učimo se v prijaznih učilnicah z veliko naravne svetlobe 

 • razvajamo vas s dišečo kavico in čajem 

 • ruščine se boste naučili od izkušenih domačih in ruskih učiteljev – native speakerjev 

 • naučili se boste pravilne izgovorjave in pisave, z minimalnim naporom in v sproščenem vzdušju 

 • spoznali boste nove prijatelje za druženje in pogovore v ruskem jeziku 

 • tečaji ruščine izvajamo tudi na daljavo preko spleta, tako da se ga lahko udeležite tudi, če niste iz Ljubljane 

 • poleti vas povabimo na kulturno-jezikovno potovanje in tečaj ruščine v Rusijo Vabimo vas k vpisu v tečaje ruščine, ki jih za vas z znanjem in vso odgovornostjo organiziramo v jezikovni šoli Ruski ekspres. Šoli, ki je specializirana le za ruščino in Rusijo!   

Se vidimo na tečajih? Dobrodošli! 

Vas zanima učenje ruščine v jezikovni šoli Ruski ekspres, ne veste pa kateri tečaj je primeren za vas? Imate dodatna vprašanja? Veseli bomo vašega klica na tel. štev.: 031 662 073.