Skupinska potovanja v Rusijo

Počitnice v Rusiji. Veličastna Moskva in metropola ruske umetnosti Sankt Peterburg

NOVO!
od
1.310,00

 €

Zbiramo prijave!
1. avgusta 2022 -
6. avgusta 2022
divider grunge bottom

Program

Obrok na letalu + večerja v hotelu 

V opoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala z direktnim letom proti Moskvi. Obrok na letalu. Po popoldanskem pristanku v Moskvi nas čaka krajša vožnja skozi rusko prestolnico in prevoz do našega udobnega hotela 4*. Namestitev v komfortnih sobah, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

Moskovski Kremelj, Rdeči trg in nova turistična atrakcija park Zarjadje. 
Zajtrk

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili celodnevni ogled in raziskovanje najlepših kotičkov ruske prestolnice.
Najprej si bomo privoščili krasno panoramsko avtobusno ekskurzijo Moskva – glavno mesto Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje SZ, največjo v Rusiji otroško trgovino, štadion Lužniki, univerzo MGU-Moskovska Univerza Lomonosov, Rdeči trg, mavzolej V. Lenina, občudovali katedralo Vasilija Blaženega ter druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo, kjer bodo nastale zavidanja vredne fotografije ruske prestolnice. Nič nam ne uide!

Nato se odpravimo v središče ruske prestolnice na vodeno ekskurzijo v moskovski Kremelj, kjer se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku; videli znamenite katedrale, ki pričajo o dramatični zgodovini stare Rusije in ruskih carjih, o ruskih dogodivščinah Napoleona; občudovali največji na svetu car top in car zvon, izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije, z občudovanjem zrli v najstarejše ruske ikone ter ostale znamenitosti Moskovskega kremlja.

Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za popoldansko malico in nakup ruskih spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Morda najboljši sladoled v Moskvi si bomo privoščili prav v tem zgodovinskem nakupovalnem središču.

Nato še skočimo na ogled nove turistične atrakcije v središču ruske prestolnice – parka Zarjadje, ki se lahko pohvali z enim od najlepših razgledov na moskovski Kremelj, ki ga bomo občudovali s steklenega mostu, ki dobesedno lebdi nad reko Moskvo.

Kako fantastičen začetek potovanja v Rusijo! In kaj nas še vse čaka! 
Sledi vrnitev v hotel in prenočevanje.

Zajtrk

Ekskurzija Tretjakovska galerija- zakladnica ruske umetnosti. Ulica umetnikov Arbar in Metro-tura
Po zajtrku v hotelu si bomo privoščili pravo kulturno poslastico- vodeno ekskurzijo v moskovsko Tretjakovsko galerijo, ki hrani dragocena dela ruskih umetnikov. Danes v njej lahko ogledamo več kot 100 000 vrhunskih umetniških del 10.-20. stoletja, zaradi česar ta moskovska galerija velja za enega najpomembnejših ruskih hramov umetnosti. 

V Tretjakovski galeriji so na ogled umetniška dela priznanih ruskih slikarjev kot so: Ivan Šiškin, Ilja Repin, Vasilij Surikov, Ivan Kramskoj, Konstantin Makovski, Viktor Vasnecov, Mihail Vrubelj, Ivan Ajvazovski, Marc Chagall, Nikolaj Rerih, Boris Kustodiev, Vasilij Vereščagin, Kazemir Malevič. V Tretjakovski galeriji hranijo tudi pravi zaklad- ikono Andreja Rubljova »Sveta trojica«, ki nedvomno spada med svetovno priznane mojstrovine staroruskega ikonopisja.

Za lepo nadaljevanje tega umetniško obarvanega dne si bomo privoščili sprehod po sloviti ulici umetnikov Arbat, videli spomenik velikega ruskega pesnika Aleksandra Puškina in slišali zgodbe o njegovem življenju in veliki ljubezni do Natalije Gončarove, prve moskovske lepotice, ki ji pravijo ruska femme fatale.

Nato pa bomo izkoristili priložnost in v eni od številnih Arbatskih kavarn si privoščili skodelico dišeče kave, zraven pa še kakšno sveže pečeno rusko sladico.

Našega dneva v Moskvi še ni konec! Sedaj se bomo še spustili v rusko podzemlje na METRO-turo z ogledom nekaj najlepših postaj moskovskega metroja, ki spada med najbolj prepoznavne podzemne železnice na svetu. 

Čas je za počitek, se vrnemo v naš hotel 4*. Namestitev v udobnih sobah in prenočevanje.

Panoramska avtobusna ekskurzija Znamenitosti St. Peterburga. 
Zajtrk+ večerja

V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov v avli hotela, sledi transfer na žel. postajo in vožnja s hitrim vlakom iz Moskve proti Severnim Benetkam – prelepemu Sankt Peterburgu. St. Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. To je veličastno velemesto in metropola ruske umetnosti in kulture.

“Rusko okno v Evropo” – tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Puškin. Slavni Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Rusiji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v severno prestolnico Rusije se bomo odpeljali na avtobusno panoramsko ekskurzijo po Sankt Peterburgu, med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavne znamenitosti tega prelepega ruskega mesta. Ustavimo se na najboljših razglednih točkah z najlepšim pogledom na znamenitosti St. Petersburga, kjer bodo nastale edinstvene fotografije čudovitega ruskega mesta. 

Občudovali bomo živahno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo,  na drugi strani katere se je razbohotila najbolje založena knjigarna v mestu z bogato ponudbo knjig, slikanic, turističnih vodnikov, koledarjev in razglednic, takšnih in drugačnih čokoladic, čajev in sladkih suvenirjev -zagotovo se v njej najde nekaj zanimivega tudi za vas. Zapeljali se bomo tudi mimo Petropavlovske trdnjave, kraju nastanka mesta Sankt Peterburg.

Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu -Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča. Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tudi veličastni Dvorni trg- zgodovinsko središče Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji l.1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom. 

Ustavimo se tudi pri znameniti križarki Aurora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in za vedno spremenil tok ruske zgodovine, ter druge številne znamenitosti Sankt Peterburga.

Za lep zaključek našega prvega dne v prelepem Sankt Peterburgu se bomo okrepčali na pravi ruski večerji v eni od sanktpeterburških restavracij.

Čas je za počitek, zato se bomo odpeljali do našega hotela 4* v središču Sankt Peterburga, ki se nahaja na odlični lokaciji v neposredni bližini postaje metro. 
Namestitev v udobnih sobah in prenočevanje.

Obisk svetovno priznanega muzeja ERMITAŽ. Zajtrk
Po zajtrku v hotelu se odpravimo na panoramsko ekskurzijo Ruski dragulj -Sankt Peterburg. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili kar 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov, ki spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Sledi vodena ekskurzija z ogledom veličastnega ruskega muzeja ERMITAŽ– palače vseh palač, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega najlepših in največjih muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella, Rembrandta in drugih velikanov svetovnega formata. 

Po končani ekskurziji v Ermitaž si bomo vzeli nekaj prostega popoldanskega časa za kosilo in samostojne oglede St. Peterburga: obisk muzejev, umetniških galerij, razkošnih vrtov in parkov ter seveda za nakup ruskih spominkov in prisrčnih darilc zase in prijatelje. 

Morda se boste odločili za plovbo z ladjico po kanalih Sankt Peterburga.

Morda vam zadiši ogled razkošne zbirke Muzeja draguljarja Petra Faberge. Faberge je v svetu najbolj poznan kot oče carskih velikonočnih jajc, ki jih je po naročilu izdeloval za ruski dvor od leta 1885 do revolucije in smrti ruskega imperatorja Nikolaja II.

Za lep zaključek tega dne (v prostem času – fakultativno – na željo potikov) si bomo lahko privoščili še ogled slikovite folklorne predstave v enem od znamenitih sanktpeterburških dvorcih, kjer vas že na vhodu pričakajo razkošno in po carsko oblečene dame in vam ponudijo kaj drugega kot ohlajeni šampanjec, v odmoru večera pa na spored pride simbolična zakuska in znameniti ruski kaviar.

Uživajte v krasni folklorni predstavi in naj vam tekne ruska zakuska! Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

Zajtrk

Današnji dan bo naravnost odličen! To je dan, ki bo namenjen samostojnemu raziskovanju edinstvenega Sankt Peterburga v lastni režiji. Današnji dan boste kreirali sami in bo odvisen le od vaše domišljije in želja!

Po zajtrku v hotelu bo dovolj prostega časa za samostojne oglede drugega največjega ruskega mesta: obisk slovitih muzejev, umetniških galerij in razkošnih zgodovinskih vrtov in parkov ter seveda za nakup ruskih spominkov in prisrčnih darilc zase in vaše prijatelje. 

Morda si boste zaželeli ogledati razkošno zbirko Muzeja draguljarja Faberge. Zlatarska hiša Fabergé je bila pred revolucijo leta 1917 visoko cenjena tako v Evropi kot v Rusiji, kjer je bila kronana s cesarskim blagoslovom. Faberge pa je v svetu najbolj poznan kot oče carskih velikonočnih jajc, ki jih je po naročilu izdeloval za ruski dvor od leta 1885 do revolucije in umora zadnjega ruskega imperatorja Nikolaja II.

Prepričani smo, da bo ta dan kot nalašč za vse ljubitelje kulture in umetnosti, za sproščene trenutke ob skodelici omamno dišečega ruskega čaja v številnih sanktpeterburških kavarnah ter kosilo, ki je sestavljeno iz najbolj prepoznavnih jedi ruske kuhinje, v družbi žlahtne kapljice ali okusnega piva domačih pivovarjev.

Lahko si boste privoščili ogled muzeja, kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin, ki danes velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko književnost svetu. Sprehodili se boste po Puškinovih poteh in si ogledali spomenik ruskemu pesniškemu geniju,  ki se nahaja v samem središču Peterburga na Trgu umetnosti.

Morda se boste odločili za plovbo z ladjico po rekah in kanalih Sankt Peterburga.

Za lep zaključek tega dne si lahko privoščite ogled slikovite folklorne predstave v enem od znamenitih sanktpeterburških dvorcev, kjer vas na vhodu pričakajo razkošno oblečene dame in vam ponudijo kaj drugega kot ohlajeni šampanjec, v odmoru večera pa tudi znameniti ruski kaviar. Uživajte na krasni predstavi in naj vam tekne!
Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

Zajtrk + obrok na letalu

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v okolico Sankt Peterburga, kjer bomo obiskali najrazkošnejšo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Upravičeno ga imenujejo “ruski Versailles” in Carstvo parkov in fontan. To je kraj, kjer je rad “dopustoval” ruski car Peter Veliki, osnovatelj Sankt Peterburga.

Osrednjo točko Petergofa predstavlja Veliki dvorec (zunanji ogled), a eno najveličastnejših točk boste našli že pred vhodom v dvorec, kjer se nahaja veličasten vodnjak, ki spada med največje na svetu, saj ga sestavlja 64 posameznih vodnjakov ter 200 zlatih kipov in ornamentov. Posebno mesto v njem zaseda veličastni vodnjak Samsona, ki kroti leva, iz ust katerega se curek vode dviga 20 metrov visoko. A to ni edini vodnjak v Petergofu, še zdaleč ne…Unikatne fontane so pravzaprav simbol Petergofa, saj boste tu našli kar 176 vodnjakov, ki v zrak vsakodnevno bruhajo na tone vode.

Razkošni kompleks, ki se razteza na več kot 600 hektarih, danes velja za “ruski Versailles” in je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. Petergof je osvojil tudi nagrado Wold Travel Awards in naziv »najboljši zgodovinski park v Evropi«. Vas je zamikalo, da bi si ogledali letno domovanje enega največjih ruskih carjev? Nič lažjega, pridružite se Ruskemu ekspresu na izletu v Rusijo!


V Petergofu se nam bo ponudila še zadnja priložnost za nakup ruskih spominkov, ki se prodajajo na stojnicah. Ruske kučme in volnene rute, babuške-matrjoške, slikanice in koledarji ….za vsakega se nekaj najde! Nekaj prostega časa do odhoda na letališče.

Čas je, da se poslovimo od edinstvenega St. Peterburga in se vrnemo domov … navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo in zgodovino.

Sledi transfer na letališče in popoldanski direktni let iz Sankt Peterburga na eno od bližnjih evropskih letališč (planirano je letališče Zagreb). Po pristanku sledi transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano (postajališče Dolgi most) v poznih večernih urah.

Cena in pogoji

Mnenja

ikona narekovaj

Naša Laura se je vrnila domov popolnoma srečna! Navdušena je nad vami osebno in celotnim potovanjem v Rusijo, nad bivanjem v udobnem hotelu v središču mesta, nad kakovostjo ruske hrane na poti, za katero ste tako dobro poskrbeli in samo energijo celega potovanja.

Tanja in Joze Buzeti

Tanja in Jože Buzeti,

Rusija za dijake GFML Ljutomer, prvomajske počitnice v Rusiji, 2017

ikona narekovaj

Spoštovana ga. Olga! Prvič se oglašam kakšni turistični agenciji po končanem potovanju. Moram vas pohvaliti, kajti takšne organizacije brez napake še na potovanju nisem doživel, vse je bilo na najvišjem nivoju.

Stanislav in Marijana Lubej ruski ekspres potovanje v rusijo sankt peterburg puskin moskva

Stanislav in Marijana Lubej,

Potovanje v Rusijo: Moskva in Sankt Peterburg, 2018

Galerija

od
1.310,00

 €

Zbiramo prijave!
Moskva in Sankt Peterburg
1. avgusta 2022
6. avgusta 2022
7 dni
min 35 oseb

Navodila in napotki za prijavo na potovanje

Rezervacija

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Potrebujete pomoč?

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email